Επικοινωνία

Γονείς & Εκπαιδευτικοί

Επικοινωνία

Διεύθυνση Παιδαγωγικού Ινστιτούτου 
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου
Τ.Θ. 12720, 2252 Λευκωσία
Τηλ.: +357 22 402300
Φαξ.: +357 22 480505


Ιστοσελίδα Παιδαγωγικού Ινστιτούτου 
www.pi.ac.cy


Ώρες Λειτουργίας Παιδαγωγικού Ινστιτούτου 
07:30 – 15:00
 
Σχόλια ή Αποστολή Υλικού 
Για οποιαδήποτε σχόλια ή εαν επιθυμείτε να αποστείλετε υλικό για να ανεβεί στην ιστοσελίδα αυτή, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας 
email: internetsafety@cyearn.pi.ac.cy 
τηλ. +357 22 402 310 / 22 402 353 / 22 402 323 / 22 402 372Επικοινωνία για παρουσιάσεις/σεμινάρια/εργαστήρια 
Στο πλαίσιο του Έργου «CyberSafety – Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά» http://www.cybersafety.cy, προσφέρονται παρουσιάσεις, διαλέξεις, σεμινάρια και εργαστήρια σε μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, από το σύνολο των συνεργατών του Έργου. Η ομάδα των φορέων που προσφέρουν τα σεμινάρια αυτά περιλαμβάνουν:

  • Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου
  • Το Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ)
  • Το Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • Την Παγκύπρια Σχολή Γονέων
  • Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομίας Κύπρου
  • Την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (CYTA)
  • Την MTN Κύπρου LTD

Το Ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο Έργο «CyberSafety – Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά» δημιουργήθηκε, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες στην Κύπρο, αναφορικά με την ασφαλή αξιοποίηση του Διαδικτύου. Ειδικότερα, εστιάζοντας στις νέες και αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν από τις εξελίξεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, το Έργο προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των κύριων εμπλεκομένων Εθνικών Φορέων, με στόχο τη δημιουργία μίας κουλτούρας Ασφαλούς Διαδικτύου, ενδυναμώνοντας δημιουργικούς, καινοτόμους και κριτικά σκεπτόμενους πολίτες στη ψηφιακή κοινωνία.

Ειδικότερα, τονίζεται ότι λαμβάνοντας υπόψη τη ζωτική σημασία της ενημέρωσης των γονέων, στην ανάπτυξη κουλτούρας αποτελεσματικής, ασφαλούς και υπεύθυνης αξιοποίησης του Διαδικτύου, από τα παιδιά και τους εφήβους, η Παγκύπρια Σχολή Γονέων έχει προγραμματίσει να προσφέρει διαλέξεις σε γονείς, σε όλα τα σχολεία, σε παγκύπριο επίπεδο. Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε όλες τις Διευθύνσεις των σχολείων, σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Γονέων, να προωθήσουν άμεσα τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης ενημερωτικής διάλεξης προς τους γονείς.

Για τη διευθέτηση υλοποίησης παρουσίασης/διάλεξης/σεμιναρίου/εργαστηρίου από συνεργάτη του Έργου «CyberSafety – Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά», οι Διευθύνσεις των σχολείων καλούνται να επισκεφτούν τη σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα του Έργου: http://workshops.internetsafety.pi.ac.cy , έτσι ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να δηλώσει μέχρι και τρεις (3) από τις προσφερόμενες επιλογές. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για δηλώσεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.