Ειδήσεις & Ανακοινώσεις

Διαδικτυακή Ημερίδα «Προωθώντας την Παιδεία για τα Μέσα – Σύγχρονες προσεγγίσεις στην παιδαγωγική»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας της Παιδείας για τα Μέσα (23 – 29 Οκτωβρίου 2023) σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνει Διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο «Προωθώντας την Παιδεία για τα Μέσα –Σύγχρονες προσεγγίσεις στην παιδαγωγική». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2023, από τις 16:00 μέχρι τις 18:30.

Η Ημερίδα επιδιώκει να ενημερώσει την εκπαιδευτική κοινότητα για τις εξελίξεις και πρακτικές σε θέματα που αφορούν στην Παιδεία για τα Μέσα και ιδιαίτερα την ενσωμάτωση των νέων μέσων στη διδασκαλία και μάθηση. Για τον σκοπό αυτό έχουν προσκληθεί διακεκριμένες ομιλήτριες από το εξωτερικό, οι οποίες θα παρουσιάσουν το παράδειγμα της Φιλανδίας, ως μιας χώρας που καταγράφει σημαντική πρόοδο στο θέμα (1η σε κατάταξη ανάμεσα σε 41 χώρες της Ευρώπης, Media Literacy Index 2022), τον ρόλο της Παιδείας για τα Μέσα στη σύγχρονη εποχή μέσα από την πολυετή δράση του Center for Media Literacy που εδράζεται στις ΗΠΑ, καθώς και μια χαρτογράφηση του τοπίου στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση και τα βήματα προς το μέλλον μέσα από την εμπειρογνωμοσύνη του Media & Learning Association, το οποίο εδράζεται στο Βέλγιο.

Εγγραφές:

Οι δηλώσεις συμμετοχής για παρακολούθηση των εργασιών της Ημερίδας θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου 2023.
 
Εκπαιδευτικοί: Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, https://www.pi-eggrafes.ac.cy, στην κατηγορία «Ημερίδες-Συνέδρια».
 
Ευρύ κοινό: Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στον ακόλουθο σύνδεσμο https://forms.office.com/e/kr2YwDwmiB
 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://medialiteracy.pi.ac.cy/events/medialiteracy2023
 
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και την εγκύκλιο εδώ: https://www.pi.ac.cy/pi/files/anakoinoseis/2023_2024/20231020_imerida_media_literacy_3nov23.pdf