Search
Close this search box.

Μαθητικός Διαγωνισμός Παραγωγής Βίντεο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Διαγωνισμός Παραγωγής Βίντεο 2023-2024
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Σκοπός

  Η παραγωγή βίντεο στοχεύει στη δόμηση γνώσης και στη διαμόρφωση στάσεων που αφορούν στην υπεύθυνη, δημιουργική και ασφαλή αξιοποίηση του Διαδικτύου. Συγκεκριμένα, με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι μαθητές και οι μαθήτριες διερευνούν, διαμορφώνουν άποψη, συνθέτουν μηνύματα και πληροφορούν άλλα παιδιά και ενήλικες μέσα από μια δημιουργική και ευχάριστη διαδικασία, συντελώντας στην αποτελεσματική μάθηση για το θέμα. Ο διαγωνισμός στοχεύει, παράλληλα, στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών, σχετικά με την Παιδεία για τα Μέσα, συμπεριλαμβανομένων οριζόντιων δεξιοτήτων, όπως δεξιότητες αυτόνομης μάθησης, επικοινωνίας, συνεργασίας, ψηφιακού γραμματισμού, δημιουργικότητας και καινοτομίας.

  Οι μαθητές και οι μαθήτριες βιώνοντας τη διαδικασία παραγωγής βίντεο (καθορίζοντας τον στόχο και τη μορφή, διερευνώντας το περιεχόμενο, υλοποιώντας την παραγωγή κ.ά.), μπορούν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν αποτελεσματικότερα τα μηνύματα που προωθούνται μέσα από τις διάφορες μορφές επικοινωνίας. Παράλληλα, ενημερώνονται, μαθαίνουν, συνεργάζονται, δημιουργούν και αλληλεπιδρούν, συμμετέχοντας σε μια συλλογική προσπάθεια. Επιπρόσθετα, με την υποστήριξη της εργασίας τους σε κριτική επιτροπή και την προώθηση της δημιουργίας τους σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εκπαιδεύονται και αναπτύσσουν δεξιότητες αυτοαξιολόγησης, ετεροαξιολόγησης, επιχειρηματολογίας και αναστοχασμού.

  Προκήρυξη διαγωνισμού

  Ο διαγωνισμός παραγωγής βίντεο για τη φετινή σχολική χρονιά δίνει τη δυνατότητα στα σχολεία να επιλέξουν αν επιθυμούν να παρουσιάσουν βίντεο με ζωντανή δράση ή βίντεο κινουμένων σχεδίων (animation). Ο διαγωνισμός θα πλαισιωθεί με τη διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων προς τους εκπαιδευτικούς από λειτουργούς του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και από ομάδα δημιουργών κινουμένων σχεδίων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Κύπρου «Όψεις του Κόσμου».

  Θεματική διαγωνισμού

  Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 6 Φεβρουαρίου 2024. Η καμπάνια για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η οποία έχει ως κεντρικό σύνθημα «Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» (Together for a better internet), πραγματοποιείται από το κοινό ευρωπαϊκό δίκτυο Insafe – INHOPE, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

  Το σύνθημα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου αποτελεί μία πρόσκληση προς όλους και όλες, ώστε να συμμετέχουμε αποφασιστικά και να διαδραματίσουμε τον δικό μας ρόλο στη διαμόρφωση ενός καλύτερου και ασφαλέστερου Διαδικτύου. Όλοι μαζί, μέσα από την υπεύθυνη, δημιουργική και με σεβασμό αξιοποίηση του Διαδικτύου, καλούμαστε να κινητοποιηθούμε με κάθε τρόπο και να ενώσουμε τις φωνές μας, σε μια συλλογική προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενθάρρυνσης των θετικών συμπεριφορών στη χρήση του Διαδικτύου.

  Λαμβάνοντας υπόψη το σύνθημα «Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο», οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες στον διαγωνισμό, για τη σχολική χρονιά 2023 – 2024, καλούνται να αναδείξουν έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους άξονες και πως #Μαζί_Μπορούμε:

  • Να καταπολεμήσουμε τη βία και τον εκφοβισμό στο Διαδίκτυο 
  • Να βάλουμε τέλος στη ρητορική μίσους και τον ρατσισμό 
  • Να αντιμετωπίσουμε την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς ειδήσεις 
  • Να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα και την ψηφιακή μας ταυτότητα 

  Στο κανάλι YouTube του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας φιλοξενούνται όλες οι συμμετοχές των προηγούμενων χρόνων.

  Συμμετοχή σε σεμινάρια

  Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι εκπαιδευτικοί έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν σε θέματα παραγωγής βίντεο ζωντανής δράσης ή κινουμένων σχεδίων. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα εν λόγω σεμινάρια είναι προαιρετική.

  Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού ως ακολούθως:

  Σεμινάριο για παραγωγή βίντεο κινουμένων σχεδίων

   • Πέμπτη 23/11/23, 4:00-6:30μμ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Λευκωσία 
   • Παρασκευή 24/11/23, 4:00-6:30μμ, Παράρτημα Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Λεμεσός 

  Σεμινάριο για παραγωγή βίντεο ζωντανής δράσης 

   • Τρίτη 28/11/23, 4:00-6:30μμ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Λευκωσία 
   • Τετάρτη 29/11/23, 4:00-6:30μμ, Παράρτημα Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Λεμεσός 

  Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα σεμινάρια το αργότερο μέχρι την Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 στις 23:59 μέσω του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών του ΠΙ στη διεύθυνση https://www.pi-eggrafes.ac.cy (κάτω από την κατηγορία Διαγωνισμός Βίντεο Ασφαλούς Διαδικτύου και τίτλο Σεμινάριο για παραγωγή βίντεο κινουμένων σχεδίων ή Σεμινάριο για παραγωγή βίντεο ζωντανής δράσης).

  Στην αίτηση συμμετοχής στα σεμινάρια ζητείται η συμπλήρωση συγκεκριμένων πεδίων, συμπεριλαμβανομένων και των παρακάτω:

  Για βίντεο ζωντανής δράσης

  • Περίληψη σεναρίου (μέχρι 250 λέξεις) 
  • Σενάριο ή δομή σεναρίου 
  • Επιλογή επαρχίας σεμιναρίου 

  Για βίντεο κινούμενων σχεδίων  

  • Περίληψη σεναρίου (μέχρι 250 λέξεις) 
  • Προσχέδιο εικονογραφημένου σεναρίου (storyboard), το οποίο να περιλαμβάνει μέχρι και δώδεκα (12) εικόνες, συνοδευόμενες η κάθε μία από μια σύντομη περιγραφή (λεζάντα). Το εικονογραφημένο σενάριο θα πρέπει να αναρτηθεί σε ψηφιακή μορφή (pdf) σε κάποιο ψηφιακό αποθηκευτικό χώρο και να επισυναφθεί ο σχετικός σύνδεσμος. Μπορείτε να λάβετε πρότυπο έντυπο για το εικονογραφημένο σενάριο από το σύνδεσμο εδώ ή από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού, https://internetsafety.pi.ac.cy/competitions/  
  • Είδος υλικού που θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία των σχεδίων (π.χ. πηλός, πλαστισίνη, κάρβουνο, χαρτί, μπογιές, φιγούρες από ξύλο, πλαστικό ή άλλο υλικό), με αναφορά στους λόγους επιλογής του υλικού (μέχρι 100 λέξεις)  
  • Επιλογή επαρχίας σεμιναρίου

  Για τη δημιουργία βίντεο κινουμένων σχεδίων παρατίθενται στα Παραρτήματα A και B (βλέπε εγκύκλιο σελ. 7 – 8) παράδειγμα περίληψης σεναρίου, παράδειγμα εικονογραφημένου σεναρίου, καθώς και σύνδεσμος για προβολή του συγκεκριμένου βίντεο.
  Οι εκπαιδευτικοί δεν χρειάζεται να έχουν προηγούμενη εμπειρία στη δημιουργία βίντεο για να συμμετέχουν στα σεμινάρια. Κατά τις συναντήσεις οι εκπαιδευτικοί θα καθοδηγηθούν σε όλα τα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας με βάση το σενάριο της μαθητικής τους ομάδας. Επιπλέον, στις συναντήσεις θα δοθούν οδηγίες για βελτίωση και περαιτέρω επεξεργασία των σεναρίων που θα έχουν υποβληθεί.

  Όλοι και όλες οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) για τη συμμετοχή τους στα εν λόγω σεμινάρια μέχρι την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023.

  Εργαστήριο μοντάζ για μαθητές/μαθήτριες

  Επιπρόσθετα, τα σχολεία μπορούν να υποβάλουν αίτηση για διεξαγωγή εργαστηρίου στη σχολική τους μονάδα για μαθητές και μαθήτριες με θέμα την επεξεργασία βίντεο (μοντάζ) μέσω λογισμικού. Για τη διευθέτηση υλοποίησης ενός τέτοιου εργαστηρίου, οι Διευθύνσεις των σχολείων καλούνται να επισκεφτούν την πλατφόρμα, http://workshops.internetsafety.pi.ac.cy, και να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για εργαστήριο που θα μπορεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024. Σημειώνεται ότι για την είσοδο των σχολείων στην πιο πάνω πλατφόρμα χρησιμοποιείται ο λογαριασμός του σχολείου που ισχύει για την πλατφόρμα, https://www.pi-eggrafes.ac.cy.

  Διαδικασία υποβολής βίντεο

  Τα σχολεία, αφού ολοκληρώσουν την παραγωγή του βίντεο, θα μπορούν να υποβάλουν τη συμμετοχή τους από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 μέχρι και την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, και ώρα 23:59 το αργότερο, μέσω του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών του ΠΙΚ, στη διεύθυνση https://www.pi-eggrafes.ac.cy (κάτω από την κατηγορία Διαγωνισμός Βίντεο Ασφαλούς Διαδικτύου και τίτλο Υποβολή βίντεο για Διαγωνισμό Ασφαλούς Διαδικτύου). Σημειώνεται ότι για την είσοδο των σχολείων στην πλατφόρμα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο λογαριασμός του σχολείου. 

  Στην κάθε δήλωση συμμετοχής, πέραν του βίντεο και των στοιχείων της ομάδας παραγωγής και του σχολείου, θα ζητείται η συμπλήρωση συγκεκριμένων πεδίων, συμπεριλαμβανομένων και των πιο κάτω: 

  • Σύντομη περιγραφή του βίντεο 
  • Επεξήγηση της διασύνδεσης του περιεχομένου και των μηνυμάτων του βίντεο με τον ή τους θεματικούς άξονες του διαγωνισμού (μέχρι 150 λέξεις) 
  • Αναφορές σε πηγές (ιδέα, έρευνα, κείμενα, φωτογραφίες, μουσική κ.ά.) & άδειες χρήσης τους 
  • Ρόλος μαθητών και μαθητριών 
  • Ρόλος υπεύθυνων εκπαιδευτικών 
  • Υπογεγραμμένα έντυπα συγκατάθεσης των γονέων/κηδεμόνων των παιδιών για τη συμμετοχή των παιδιών τους στον διαγωνισμό. Μπορείτε να βρείτε το ένυπο σε ψηφιακή μορφή pdf εδώ

  Αξιολόγηση βίντεο και επιλογή

  Κατά την πρώτη φάση αξιολόγησης των βίντεο από Κριτική Επιτροπή, 15 μαθητικές ομάδες θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση αξιολόγησης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου 2024. Τα σχολεία που θα επιλεγούν για συμμετοχή στη δεύτερη φάση αξιολόγησης, θα ενημερωθούν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2024. 

  Κατά τη δεύτερη φάση αξιολόγησης οι μαθητικές ομάδες, που θα έχουν επιλεγεί θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στην Κριτική Επιτροπή τα βίντεο τους, καθώς και τη διαδικασία παραγωγής. Ακολούθως, η Επιτροπή θα επιλέξει μέχρι έξι (6) συμμετοχές προς βράβευση δίνοντας δύο βραβεία ανά κατηγορία: Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια/Τεχνικές Σχολές. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή έχει τη διακριτική ευχέρεια σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αξιόλογες συμμετοχές σε μία κατηγορία είτε να μεταφέρει βραβείο/α σε άλλη κατηγορία ή άλλες κατηγορίες, όπου δυνατόν να υπάρχουν αξιόλογες συμμετοχές, είτε να μη απονείμει κανένα βραβείο σε συγκεκριμένηκατηγορία.

  Σε όλες τις φάσεις αξιολόγησης, η Επιτροπή θα λάβει υπόψη της κατά πόσο η κάθε πρόταση πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής και θα αξιολογήσει το βίντεο με βάση τα πιο κάτω κριτήρια. 

  • Περιεχόμενο και μηνύματα του βίντεο: Το περιεχόμενο να συνάδει με τη φετινή θεματική. Τα μηνύματα να είναι ξεκάθαρα και στοχευμένα στο θέμα. 
  • Ιδέα και σενάριο: Η πρωτοτυπία της ιδέας και η αφήγησή της. Το σενάριο, δηλαδή, να προβάλλει την ιδέα και να περνά αβίαστα τα μηνύματα με ενδιαφέροντα τρόπο. 
  • Σκηνοθεσία: Το ύφος και ο τρόπος που υλοποιείται το σενάριο σε εικόνα. Η γωνία θέασης της ιστορίας και η επιτυχής απόδοση των χαρακτήρων. 
  • Ποιότητα βίντεο: Το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο κρίνεται από τη μορφή και την ποιότητα των κινηματογραφήσεων ή των υλικών / σχεδιαστικών, τη σκηνογραφία και ενδυματολογία, την ευρηματικότητα του μοντάζ (δηλαδή τη διαδοχή των εικόνων), τη σωστή επιλογή της μουσικής και των άλλων ήχων της ταινίας.

  Στη δεύτερη φάση αξιολόγησης, η Επιτροπή θα αξιολογήσει, επίσης, την παρουσίαση των βίντεο από τις μαθητικές ομάδες και κατά πόσον υποστήριξαν επαρκώς το περιεχόμενο και το μορφή που έδωσαν στη δημιουργία τους.

  Όροι και Προϋποθέσεις Συμμετοχής

  1. Κάθε σχολείο δικαιούται να υποβάλει στη δράση μέχρι τρεις (3) αιτήσεις. Σε περίπτωση που θα υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους μαθητές και τις μαθήτριες ενός σχολείου, τότε μπορεί το σχολείο να διοργανώσει ενδοσχολικό διαγωνισμό και να επιλέξει τα τρία εικονογραφημένα σενάρια που θα υποβληθούν στον διαγωνισμό του ΠΙ. 
  2. Το περιεχόμενο και τα μηνύματα του βίντεο θα πρέπει να είναι σχετικά με έναν ή περισσότερους από τους θεματικούς άξονες του διαγωνισμού. 
  3. Κάθε ομάδα συμμετοχής μπορεί να εκπροσωπείται από έναν/μία εκπαιδευτικό και μέχρι πέντε (5) μαθητές και μαθήτριες. Η ευρύτερη ομάδα παραγωγής μπορεί να αποτελείται από περισσότερα άτομα.
  4. Τονίζεται ότι η παραγωγή πρέπει να γίνει από τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ο ρόλος του/της εκπαιδευτικού θα είναι υποστηρικτικός. Στην όλη προσπάθεια μπορούν να συνεισφέρουν και άλλοι μαθητές και μαθήτριες και εκπαιδευτικοί.
  5. Σημειώνεται ότι, σε περιπτώσεις που στην παραγωγή βίντεο συμμετέχουν ή συνεισφέρουν και άλλοι/άλλες, εκτός από την ομάδα παραγωγής (π.χ. μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί, εξωτερικοί συνεργάτες) θα πρέπει να αναφερθούν ως συντελεστές στους τίτλους τέλους του βίντεο. 
  6. Συμμετοχές που δεν συμπεριλαμβάνουν τα υπογεγραμμένα έντυπα συγκατάθεσης των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/μαθητριών θα απορρίπτονται. 
  7. Η διάρκεια του βίντεο ζωντανής δράσης δεν πρέπει να ξεπερνά τα τρία λεπτά ενώ η διάρκεια του βίντεο κινουμένων σχεδίων δεν πρέπει να ξεπερνά τα ενενήντα δευτερόλεπτα (90’’). Βίντεο που θα ξεπερνούν το χρονικό όριο δεν θα γίνονται αποδεκτά για αξιολόγηση και η συμμετοχή θα απορρίπτεται. 
  8. Η γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των πρωταγωνιστών ή και των αφηγητών να είναι η Ελληνική. Σε περίπτωση που θα γίνεται, δικαιολογημένα, χρήση άλλης γλώσσας, θα πρέπει να εμφανίζονται υπότιτλοι στα ελληνικά. 
  9. Στους τίτλους του βίντεο (είτε στην αρχή είτε στο τέλος) οι πληροφορίες πρέπει να παρουσιάζονται με τέτοια χρονική διάρκεια και ταχύτητα που να είναι εύκολα αναγνώσιμες και να περιλαμβάνουν τα πιο κάτω:
   • Την ομάδα παραγωγής (τους μαθητές / τις μαθήτριες και τον υπεύθυνο / την υπεύθυνηεκπαιδευτικό)
   • Τους υπόλοιπους συντελεστές που συμμετείχαν ή συνεισέφεραν στην παραγωγή του βίντεο
   • Το όνομα του σχολείου
   • Συγκεκριμένη αναφορά στην ιδέα από την οποία ενδεχομένως να προέκυψε το βίντεο με σχετικό σύνδεσμο (όπου ισχύει)
   • Τον τίτλο του Διαγωνισμού: «Δράση Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου – Διαγωνισμός Βίντεο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, 2023-2024»
   • Τα λογότυπα του ΠΙ (βρείτε τα εδώ), του ΥΠΑΝ (βρείτε τα εδώ) και του έργου CYberSafety (βρείτε τα εδώ).  
  10. Τα βίντεο δεν πρέπει να παραβιάζουν δικαιώματα ιδιωτικής ζωής, εμπορικά σήματα
   ή δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας οποιουδήποτε ατόμου ή οργανισμού. Τονίζεται ότι δεν θα γίνονται αποδεκτά βίντεο προς αξιολόγηση, για τα οποία δεν έχει εξασφαλιστεί η άδεια χρήσης από τους δημιουργούς ή κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων για κάθε στοιχείο που χρησιμοποιείται στο βίντεο, το οποίο δεν είναι δημιουργία των μαθητών/μαθητριών (εικόνες, βίντεο, γραφικά, μουσική, ηχητικά εφέ κ.ά.). Οι άδειες χρήσης πρέπει να αναφέρονται στη φόρμα υποβολής του βίντεο και τα ονόματα των δημιουργών να αναγράφονται στους τίτλους του βίντεο.
   Επιπρόσθετα και δεδομένου ότι όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν και στο κανάλι YouTube του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η πλατφόρμα δενεμφανίζει οποιαδήποτε ειδοποίηση ή αξίωση για περιεχόμενο που προστατεύεται απόπνευματικά δικαιώματα. Η ομάδα παραγωγής μπορεί να αναζητήσει και να χρησιμοποιήσειμουσική ή και ηχητικά εφέ που είναι ελεύθερα προς χρήση. Υπάρχουν στο διαδίκτυο αρκετέςπλατφόρμες με τέτοιο υλικό, καθώς επίσης και στο ίδιο το YouTube: YouTube Audio Library- YouTube. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε επίσης τον σύνδεσμο: YouTube copyrightand fair use policies – How YouTube Works.
  11. Με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό οι δημιουργοί παραχωρούν τα δικαιώματα χρήσης των βίντεο που υποβάλλονται στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου για εκπαιδευτική αξιοποίηση, επεξεργασία και προβολή στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, σε ιστοσελίδες του ΠΙΚ, του ΥΠΑΝ, του έργου CΥberSafety, στο κανάλι YouTube του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και σε άλλα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας (τηλεοπτικούς σταθμούς, διαδικτυακές πλατφόρμες ενημέρωσης/κοινωνικής δικτύωσης κ.ά.), καθώς και σε εκπαιδευτικές δράσεις. Το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στον Διαγωνισμό είναι υποχρεωμένοι σε οποιαδήποτε δημόσια, έντυπη ή διαδικτυακή αναφορά, ανάρτηση, δελτίο τύπου, δημοσιογραφική εκπομπή κ.ά. σχετική με το βίντεο τους, να αναφέρουν τον πλήρη τίτλο του Διαγωνισμού και ότι υλοποιείται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

  Σημαντικές ημερομηνίες

  Στον πιο κάτω πίνακα μπορείτε να δείτε συνοπτικά τις ημερομηνίες που αφορούν στις ενέργειες της δράσης.

  Επικοινωνία

  Για τυχόν διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τις λειτουργούς του ΤΕΤ Μαριάννα Ιωάννου (τηλ.: 22402338, email: ioannou.ma@cyearn.pi.ac.cy), Άννα Τσιάρτα (τηλ.: 22402339, email: studio@cyearn.pi.ac.cy).

  Συμμετέχοντες

  Participations
  Τίτλος Σχολείο Δάσκαλος Μαθητές Βραβείο
  Δημοτικό Σχολείο
  Κάνε πάσα και βάλε γκολ – Σταμάτησε τον διαδικτυακό εκφοβισμό! ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΘΙΑΤΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΛΟΥΙΖΑ ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ Ε'
  ΜΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Ε'
  ΜΑΡΙΣΑ ΟΔΥΣΣΕΩΣ Ε'
  ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΡΑΧΙΛΗ Ε'
  ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ Ε'
  Έπαθλο
  ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ, ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ!!! ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΔΡΟΣΙΑ ΜΙΧΑΗ΄ΛΙΔΟΥ Στ'
  ΝΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΕΒΑ Στ'
  ΑΝΤΡΙΑ ΦΛΟΥΡΕΝΤΖΟΥ Στ'
  ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΙΩΑΝΝΟΥ Στ'
  ΜΥΡΙΑΝΘΗ ΜΙΧΑΗΛ Στ'
  Έπαθλο
  Γυμνάσιο
  Συνένοχο στη Βία δεν θα μ’ έχετε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΟΤΥΜΒΟΥ ΠΑΠΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Κωνσταντίνος Γκολφινόπουλος Α
  Έπαθλο
  Ποτέ μην εμπιστεύεσαι έναν άγνωστο στο διαδίκτυο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΚΟΥΜΟΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α5
  ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ Α6
  ΞΕΝΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Α6
  ΧΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΣΙΔΕΡΑ Α6
  Έπαθλο
  Λύκειο / Τεχνική Σχολή
  ΔΥΟΔΙΚΤΥΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ΄- ΔΑΣΟΥΠΟΛΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΕΜΜΕΛΕΙΑ ΧΑΤΖΗΑΡΑΠΗ Β33
  ΜΥΡΤΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ Β11
  ΟΜΗΡΟΣ ΚΟΓΚΟΡΟΖΗΣ Β53
  ΕΛΙΑΝΝΑ ΜΑΡΣΙΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Β
  Έπαθλο
  Μια ιστορία Αντίστασης κατά του ψηφιακού εκφοβισμού ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΤΑΛΙΩΤΗ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΛΟΥΚΑΣ ΛΟΥΚΑ Γ31
  ΜΑΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Β31
  ΝΤΑΡΙΑ ΓΚΙΖΟΒΑ Β31
  ΝΙΚΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ Β31
  ΧΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ Γ51
  Έπαθλο

  Φωτογραφικό υλικό