Διαγωνισμός παραγωγής βίντεο από μαθητές και μαθήτριες για τη δημιουργική και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου 2022-2023 (Έκδοση Κινουμένων Σχεδίων)

Διαγωνισμός Παραγωγής Βίντεο 2022-2023
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Σκοπός

  Η παραγωγή βίντεο στοχεύει στη δόμηση γνώσης και στη διαμόρφωση στάσεων, που αφορούν στην υπεύθυνη, δημιουργική και ασφαλή αξιοποίηση του Διαδικτύου. Συγκεκριμένα, με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι μαθητές και οι μαθήτριες διερευνούν, διαμορφώνουν άποψη, συνθέτουν μηνύματα και πληροφορούν άλλα παιδιά και ενήλικες, μέσα από μια δημιουργική και ευχάριστη διαδικασία, συντελώντας στην αποτελεσματική μάθηση για το θέμα. Ο διαγωνισμός στοχεύει, παράλληλα, στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών, σχετικά με την Παιδεία για τα Μέσα, συμπεριλαμβανομένων οριζόντιων δεξιοτήτων, όπως οι δεξιότητες αυτόνομης μάθησης, η επικοινωνία, η συνεργασία, ο πληροφορικός γραμματισμός, η δημιουργικότητα και η καινοτομία.

  Οι μαθητές και οι μαθήτριες βιώνοντας τη διαδικασία παραγωγής βίντεο (καθορίζοντας τον στόχο και τη μορφή, διερευνώντας το περιεχόμενο, υλοποιώντας την παραγωγή κ.ά.), μπορούν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν αποτελεσματικότερα τα μηνύματα που προωθούνται μέσα από τις διάφορες μορφές επικοινωνίας. Παράλληλα, ενημερώνονται, μαθαίνουν, συνεργάζονται, αλληλεπιδρούν και δημιουργούν, συμμετέχοντας σε μια συλλογική προσπάθεια. Επιπρόσθετα, με την υποστήριξη της εργασίας τους σε κριτική επιτροπή και την προώθηση της δημιουργίας τους σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εκπαιδεύονται και αναπτύσσουν δεξιότητες αυτοαξιολόγησης, ετεροαξιολόγησης, επιχειρηματολογίας, ανατροφοδότησης και αναστοχασμού.

  Προκήρυξη διαγωνισμού

  Ο διαγωνισμός παραγωγής βίντεο επικεντρώνεται για δεύτερη σχολική χρονιά σε μία συγκεκριμένη μορφή της κινηματογραφικής τέχνης, αυτής του κινουμένου σχεδίου (animation). Ο διαγωνισμός θα πλαισιωθεί με τη διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων από ομάδα έμπειρων δημιουργών κινουμένων σχεδίων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Κύπρου «Όψεις του Κόσμου» που θα υποστηρίξουν τους μαθητές και τις μαθήτριες στην παραγωγή βίντεο κινουμένων σχεδίων.

  Θεματική διαγωνισμού

  Ο Διαγωνισμός παραγωγής βίντεο από μαθητές και μαθήτριες για τη δημιουργική και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, πραγματοποιείται, κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας για την Ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2023. Η καμπάνια για τη Διεθνή Ημέρα για την Ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, η οποία θα έχει ως κεντρικό σύνθημα «Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» (Together for a better internet), πραγματοποιείται από το κοινό ευρωπαϊκό δίκτυο Insafe – INHOPE, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

  Γιορτάζοντας τη θετική διάσταση του Διαδικτύου, το σύνθημα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, «Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο», αποτελεί μία πρόσκληση προς όλους και όλες, ώστε να συμμετέχουμε αποφασιστικά και να διαδραματίσουμε τον δικό μας ρόλο στη διαμόρφωση ενός καλύτερου και ασφαλέστερου Διαδικτύου. Ειδικότερα, όλοι μαζί, μέσα από την υπεύθυνη, δημιουργική και με σεβασμό αξιοποίηση του Διαδικτύου, καλούμαστε να κινητοποιηθούμε με κάθε τρόπο και να ενώσουμε τις φωνές μας, σε μια συλλογική προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενθάρρυνσης των θετικών συμπεριφορών στη χρήση του Διαδικτύου.

  Λαμβάνοντας υπόψη το σύνθημα «Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο», οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες στον διαγωνισμό, για τη σχολική χρονιά 2022 – 2023, καλούνται να αναδείξουν έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους άξονες και πως #Μαζί_Μπορούμε:

  • Να καταπολεμήσουμε τη βία και τον εκφοβισμό στο Διαδίκτυο
  • Να βάλουμε τέλος στη ρητορική μίσους και τον ρατσισμό
  • Να αντιμετωπίσουμε την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς ειδήσεις
  • Να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα και την ψηφιακή μας ταυτότητα

  Υποβολή συμμετοχής

  Τα σχολεία μπορούν να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής τους στον Διαγωνισμό το αργότερο μέχρι την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 στις 23:59 μέσω του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών του ΠΙ στη διεύθυνση https://www.pi-eggrafes.ac.cy (κάτω από την κατηγορία Διαγωνισμός Βίντεο Ασφαλούς Διαδικτύου και τίτλο Υποβολή Αίτησης για Παραγωγή Βίντεο Ασφαλούς Διαδικτύου). Σημειώνεται ότι για την είσοδο των σχολείων στην πλατφόρμα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο λογαριασμός του σχολείου.

  Στην αίτηση συμμετοχής ζητείται η συμπλήρωση συγκεκριμένων πεδίων, συμπεριλαμβανομένων και των παρακάτω:

  • Περίληψη σεναρίου (μέχρι 250 λέξεις)
  • Προσχέδιο εικονογραφημένου σεναρίου (storyboard), το οποίο να περιλαμβάνει μέχρι και δώδεκα (12) εικόνες, συνοδευόμενες η κάθε μία από μια σύντομη περιγραφή (λεζάντα). Το εικονογραφημένο σενάριο θα πρέπει να αναρτηθεί σε ψηφιακή μορφή (pdf) σε κάποιο ψηφιακό αποθηκευτικό χώρο και να επισυναφθεί ο σχετικός σύνδεσμος. Μπορείτε να λάβετε πρότυπο έντυπο για το εικονογραφημένο σενάριο από τον σύνδεσμο Εικονογραφημένο σενάριο_πρότυπο ή από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού, https://internetsafety.pi.ac.cy/competitions/
  • Επεξήγηση της διασύνδεσης του περιεχομένου και μηνυμάτων του βίντεο με τον ή τους θεματικούς άξονες του διαγωνισμού (μέχρι 150 λέξεις)
  • Αναφορές, όπου ισχύει, σε πηγές (ιδέα, έρευνα, κείμενα, κ.ά.)
  • Είδος υλικού που θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία των σχεδίων (π.χ. πηλός, πλαστισίνη, κάρβουνο, χαρτί, μπογιές, φιγούρες από ξύλο, πλαστικό ή άλλο υλικό), με αναφορά στους λόγους επιλογής του υλικού (μέχρι 100 λέξεις)
  • Επιλογή επαρχίας για τις δύο (2) επιμορφωτικές συναντήσεις (βλ. Παρακάτω)

  Στα Παραρτήματα, 6A και 6B, εντός της εγκυκλίου παρατίθεται δείγμα περίληψης σεναρίου, δείγμα εικονογραφημένου σεναρίου, καθώς και σύνδεσμος για προβολή του βίντεο στην τελική του μορφή.

  Αξιολόγηση, εργαστήρια και υποβολή βίντεο

  Επιμορφωτικές συναντήσεις

  Προσκαλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί που θα καθοδηγήσουν τις μαθητικές ομάδες να συμμετέχουν σε δύο (2) επιμορφωτικές συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Λευκωσία ως ακολούθως:

  1η Επιμορφωτική Συνάντηση

  • Τρίτη 1/11/22, 3:30-6:30μμ
  • Σάββατο 26/11/22, 10:00-13:00

  2η Επιμορφωτική Συνάντηση

  • Τρίτη 6/12/22, 3:30-6:30μμ
  • Τρίτη 10/1/23, 3:30-6:30μμ

  Οι εκπαιδευτές των συναντήσεων, έμπειροι δημιουργοί κινουμένων σχεδίων, προέρχονται από την ομάδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Κύπρου «Όψεις του Κόσμου». Οι εκπαιδευτικοί δεν χρειάζεται να έχουν προηγούμενη εμπειρία στη δημιουργία βίντεο κινουμένων σχεδίων για να συμμετέχουν στις συναντήσεις. Οι συναντήσεις έχουν την μορφή βιωματικών εργαστηρίων και οι εκπαιδευτικοί θα καθοδηγηθούν σε όλα τα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων με βάση το εικονογραφημένο σενάριο της μαθητικής τους ομάδας.

  Στην πρώτη συνάντηση θα δοθούν, επίσης, οδηγίες για βελτίωση και περαιτέρω επεξεργασία των εικονογραφημένων σεναρίων που θα έχουν υποβληθεί. Επιπλέον, κάθε σχολείο θα παραλάβει τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί για το επόμενα στάδια της κινηματογράφησης και του μοντάζ.

  Στο διάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης συνάντησης, αναμένεται οι μαθητικές ομάδες να δημιουργήσουν το βίντεο τους σε μια πρωταρχική τουλάχιστον μορφή, το οποίο θα φέρουν μαζί τους οι εκπαιδευτικοί στη δεύτερη συνάντηση, μαζί με όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί το βίντεο. Στη δεύτερη συνάντηση, θα υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχουν και μερικοί μαθητές και μαθήτριες από κάθε μαθητική ομάδα (περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στην πρώτη συνάντηση).

  Εργαστήρια

  Επιπρόσθετα, τα σχολεία μπορούν να υποβάλουν αίτηση για διεξαγωγή εργαστηρίου στη σχολική τους μονάδα για μαθητές και μαθήτριες με θέμα την επεξεργασία βίντεο (μοντάζ) μέσω λογισμικού. Για τη διευθέτηση υλοποίησης ενός τέτοιου εργαστηρίου, οι Διευθύνσεις των σχολείων καλούνται να επισκεφτούν την πλατφόρμα, http://workshops.internetsafety.pi.ac.cy, και να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για εργαστήριο που θα μπορεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023. Σημειώνεται ότι για την είσοδο των σχολείων στην πιο πάνω πλατφόρμα χρησιμοποιείται ο λογαριασμός του σχολείου που ισχύει για την πλατφόρμα, https://www.pi-eggrafes.ac.cy.

  Υποβολή βίντεο

  Τα σχολεία, αφού ολοκληρώσουν την παραγωγή του βίντεο, θα μπορούν να υποβάλουν τη συμμετοχή τους από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 μέχρι και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, και ώρα 23:59 το αργότερο, μέσω του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών του ΠΙΚ, στη διεύθυνση https://www.pi-eggrafes.ac.cy (κάτω από την κατηγορία Διαγωνισμός Βίντεο Ασφαλούς Διαδικτύου και τίτλο Υποβολή βίντεο για Διαγωνισμό Ασφαλούς Διαδικτύου). Σημειώνεται ότι για την είσοδο των σχολείων στην πλατφόρμα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο λογαριασμός του σχολείου.

  Στην κάθε δήλωση συμμετοχής, πέραν του βίντεο και των στοιχείων της ομάδας παραγωγής και του σχολείου, θα ζητείται η συμπλήρωση συγκεκριμένων πεδίων, συμπεριλαμβανομένων και των πιο κάτω:

  • Σύντομη περιγραφή του βίντεο
  • Επεξήγηση της διασύνδεσης του περιεχομένου και των μηνυμάτων του βίντεο με τον ή τους θεματικούς άξονες του διαγωνισμού (μέχρι 150 λέξεις)
  • Αναφορές σε πηγές (ιδέα, έρευνα, κείμενα, φωτογραφίες, μουσική κ.ά.) & άδειες χρήσης τους
  • Ρόλος μαθητών και μαθητριών
  • Ρόλος υπεύθυνων εκπαιδευτικών
  • Υπογεγραμμένα έντυπα συγκατάθεσης των γονέων/κηδεμόνων των παιδιών για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο βιωματικό εργαστήρι και στον διαγωνισμό (σε ψηφιακή μορφή pdf). Το έντυπο είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο Έντυπο συγκατάθεσης γονέα_Παραγωγή βίντεο_2022-2023 .
  Αξιολόγηση βίντεο και επιλογή

  Κατά την πρώτη φάση αξιολόγησης των βίντεο από Κριτική Επιτροπή, 15 μαθητικές ομάδες θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση αξιολόγησης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023. 

  Κατά τη δεύτερη φάση αξιολόγησης οι μαθητικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στην Κριτική Επιτροπή τα βίντεο τους, καθώς και τη διαδικασία παραγωγής. Ακολούθως, η Επιτροπή θα επιλέξει μέχρι έξι (6) συμμετοχές προς βράβευση δίνοντας δύο βραβεία ανά κατηγορία: Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια/Τεχνικές Σχολές. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή έχει τη διακριτική ευχέρεια σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αξιόλογες συμμετοχές σε μία κατηγορία είτε να μεταφέρει βραβείο/α σε άλλη/άλλες κατηγορία/κατηγορίες, όπου δυνατόν να υπάρχουν αξιόλογες συμμετοχές, είτε να μη απονείμει κανένα βραβείο σε συγκεκριμένη κατηγορία.

  Σε όλες τις φάσεις αξιολόγησης, η Επιτροπή θα λάβει υπόψη της κατά πόσο η κάθε πρόταση πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής και θα αξιολογήσει το βίντεο με βάση τα πιο κάτω κριτήρια.

  • Περιεχόμενο και μηνύματα του βίντεο: Το περιεχόμενο να συνάδει με τη φετινή θεματική. Τα μηνύματα να είναι ξεκάθαρα και στοχευμένα στο θέμα.
  • Ιδέα και σενάριο: Η πρωτοτυπία της ιδέας και η αφήγησή της. Το σενάριο, δηλαδή, να προβάλλει την ιδέα και να περνά αβίαστα τα μηνύματα με ενδιαφέροντα τρόπο.
  • Σκηνοθεσία: Το ύφος και ο τρόπος που υλοποιείται το σενάριο σε εικόνα. Η γωνία θέασης της ιστορίας και η επιτυχής απόδοση των χαρακτήρων.
  • Ποιότητα βίντεο: Το τελικό αποτέλεσμα το οποίο κρίνεται από τη μορφή και την ποιότητα των υλικών και των σχεδιαστικών, την ευρηματικότητα του μοντάζ, τη σωστή επιλογή της μουσικής και των άλλων ήχων της ταινίας.

  Στη δεύτερη φάση αξιολόγησης, η Επιτροπή θα αξιολογήσει, επίσης, την παρουσίαση των βίντεο από τις μαθητικές ομάδες και κατά πόσον υποστήριξαν επαρκώς το περιεχόμενο και το μορφή που έδωσαν στη δημιουργία τους.

  Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής

  1. Κάθε σχολείο δικαιούται να υποβάλει στη δράση μέχρι τρεις (3) αιτήσεις. Σε περίπτωση που θα υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους μαθητές και τις μαθήτριες ενός σχολείου, τότε μπορεί το σχολείο να διοργανώσει ενδοσχολικό διαγωνισμό και να επιλέξει τα τρία εικονογραφημένα σενάρια που θα υποβληθούν στον διαγωνισμό του ΠΙ.
  2. Το περιεχόμενο και τα μηνύματα του βίντεο θα πρέπει να είναι σχετικά με έναν ή περισσότερους από τους θεματικούς άξονες του διαγωνισμού.
  3. Κάθε ομάδα συμμετοχής πρέπει να αποτελείται από έναν/μία εκπαιδευτικό και μέχρι πέντε (5) μαθητές και μαθήτριες που θα αποτελούν την ομάδα παραγωγής.
  4. Τονίζεται ότι η παραγωγή πρέπει να γίνει από τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ο ρόλος του/της εκπαιδευτικού θα είναι υποστηρικτικός. Στην όλη προσπάθεια μπορούν να συνεισφέρουν και άλλοι μαθητές και μαθήτριες και εκπαιδευτικοί.
  5. Σημειώνεται ότι, σε περιπτώσεις που στην παραγωγή βίντεο συμμετέχουν ή συνεισφέρουν και άλλοι/άλλες, εκτός από την ομάδα παραγωγής (π.χ. μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί, εξωτερικοί συνεργάτες) θα πρέπει να αναφερθούν ως συντελεστές στους τίτλους του βίντεο.
  6. Συμμετοχές που δεν συμπεριλαμβάνουν τα υπογεγραμμένα έντυπα συγκατάθεσης των γονέων/κηδεμόνων των παιδιών θα απορρίπτονται.
  7. Η διάρκεια του βίντεο δεν πρέπει να ξεπερνά τα ενενήντα δευτερόλεπτα (90’’). Βίντεο που θα ξεπερνούν το όριο των 90’’ δεν θα γίνονται αποδεκτά για αξιολόγηση και η συμμετοχή θα απορρίπτεται.
  8. Η γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των πρωταγωνιστών ή και του αφηγητή και της αφηγήτριας να είναι η Ελληνική. Σε περίπτωση που, σε συγκεκριμένα σημεία, θα γίνεται σύντομη χρήση άλλης γλώσσας, θα πρέπει να εμφανίζονται υπότιτλοι στα ελληνικά.
  9. Στους τίτλους του βίντεο (είτε στην αρχή είτε στο τέλος) οι πληροφορίες πρέπει να παρουσιάζονται με τέτοια χρονική διάρκεια και ταχύτητα που να είναι εύκολα αναγνώσιμες και να περιλαμβάνουν τα πιο κάτω:
   • Την ομάδα παραγωγής (τους μαθητές και τις μαθήτριες και τον/την υπεύθυνο εκπαιδευτικό)
   • Τους υπόλοιπους συντελεστές που συμμετείχαν ή συνεισέφεραν στην παραγωγή του βίντεο
   • Το όνομα του σχολείου τους
   • Όλες τις πηγές από τις οποίες έχουν ληφθεί εικόνες, γραφικά, βίντεο, μουσική, ηχητικά εφέ κ.ά. που χρησιμοποιούνται στο βίντεο, καθώς και οι άδειες χρήσης για την κάθε πηγή (βλ. και πιο κάτω).
   • Συγκεκριμένη αναφορά στην ιδέα από την οποία ενδεχομένως να προέκυψε το βίντεο με σχετικό σύνδεσμο (όπου ισχύει)
   • Τον τίτλο του Διαγωνισμού: «Δράση Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου για τη δημιουργία βίντεο από μαθητές και μαθήτριες για τη δημιουργική και ασφαλή χρήση του διαδικτύου Σχολική χρονιά 2022-2023»
   • Τα λογότυπα του ΠΙ, του ΥΠΑΝ και του έργου CYberSafety, τα οποία μπορείτε να τα κατεβάσετε εδώ.
  10. Τα βίντεο δεν πρέπει να παραβιάζουν δικαιώματα ιδιωτικής ζωής, πνευματικά δικαιώματα, εμπορικά σήματα ή δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας οποιουδήποτε ατόμου ή οργανισμού.
  11. Ειδικότερα για το θέμα των πηγών και των αντίστοιχων αδειών χρήσης τονίζεται ότι δεν θα γίνονται αποδεκτά βίντεο προς αξιολόγηση, για τα οποία δεν έχει εξασφαλιστεί η άδεια χρήσης από τους δημιουργούς ή κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων για κάθε στοιχείο που χρησιμοποιείται στο βίντεο, το οποίο δεν είναι δημιουργία των μαθητών/μαθητριών (εικόνες, γραφικά, μουσική, ηχητικά εφέ κ.ά.). Οι άδειες χρήσης πρέπει να αναφέρονται στη φόρμα υποβολής του βίντεο και τα ονόματα των δημιουργών να αναγράφονται στους τίτλους του βίντεο.

  Επιπρόσθετα και δεδομένου ότι όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν και στο κανάλι YouTube του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η πλατφόρμα δεν εμφανίζει οποιαδήποτε ειδοποίηση ή αξίωση για περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

  Η ομάδα συμμετοχής μπορεί να αναζητήσει και να χρησιμοποιήσει μουσική ή και ηχητικά εφέ που είναι ελεύθερα προς χρήση. Υπάρχουν στο διαδίκτυο αρκετές πλατφόρμες με τέτοιο υλικό, καθώς επίσης και στο ίδιο το YouTube: YouTube Audio Library – YouTube. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε επίσης τον σύνδεσμο: YouTube copyright and fair use policiesHow YouTube Works.

  1. Με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, οι δημιουργοί παραχωρούν τα δικαιώματα χρήσης των βίντεο που υποβάλλονται στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου για εκπαιδευτική αξιοποίηση, επεξεργασία και προβολή/ανάρτηση στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, σε ιστοσελίδες του ΠΙ, του ΥΠΑΝ και του έργου CΥberSafety, στο κανάλι YouTube του TET και σε άλλα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας (τηλεοπτικούς σταθμούς, διαδικτυακές πλατφόρμες ενημέρωσης/κοινωνικής δικτύωσης κ.ά.) και σε εκπαιδευτικές δράσεις. Επιπρόσθετα, τα βραβευθέντα βίντεο θα προβληθούν και κατά τη διάρκεια της Ημερίδας για τη Διεθνή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, στις 7 Φεβρουαρίου 2023.
  2. Το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα είναι υποχρεωμένοι σε οποιαδήποτε δημόσια, έντυπη ή διαδικτυακή αναφορά, ανάρτηση, δελτίο τύπου, δημοσιογραφική εκπομπή κ.ά. σχετική με το Πρόγραμμα, να αναφέρουν τον πλήρη τίτλο του Προγράμματος και ότι υλοποιείται στη βάση προγράμματος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτο Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

  Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα http://internetsafety.pi.ac.cy/competitions φιλοξενούνται όλες οι πληροφορίες για τη δράση και στο κανάλι YouTube του ΤΕΤ φιλοξενούνται όλες οι συμμετοχές των προηγούμενων χρόνων.

  Σημαντικές ημερομηνίες

  Ημερομηνία Περιγραφή
  Τρίτη, 25/10/2022
  23:59
  Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής (περίληψη, προσχέδιο εικονογραφημένου σεναρίου, κ.ά.)
  Τρίτη, 01/11/2022
  3:30-6:30μμ
  1η Επιμορφωτική συνάντηση, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Λευκωσία
  Τετάρτη, 02/11/2022
  3:30-6:30μμ
  1η Επιμορφωτική συνάντηση, Παράρτημα Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Λεμεσού
  Τρίτη, 06/12/2022
  3:30-6:30μμ
  2η Επιμορφωτική συνάντηση, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Λευκωσία
  Τετάρτη, 07/12/2022
  3:30-6:30μμ
  2η Επιμορφωτική συνάντηση, Παράρτημα Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Λεμεσού
  Παρασκευή, 13/01/2023 Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης για διεξαγωγή εργαστηρίου επεξεργασία βίντεο στο σχολείο (προαιρετικό)
  Κυριακή, 29/01/2023
  23:59
  Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των βίντεο
  Τρίτη, 07/02/2023 Β’ Φάση Αξιολόγησης & Βράβευση: Παρουσίαση των βίντεο στην Επιτροπή Αξιολόγησης, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Λευκωσία
  Τρίτη, 07/02/2023 Ημερίδα για τη Διεθνή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

  Επικοινωνία

  Για τυχόν διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τις λειτουργούς του ΤΕΤ Μαριάννα Ιωάννου (τηλ.: 22402338, email: ioannou.ma@cyearn.pi.ac.cy), Άννα Τσιάρτα (τηλ.: 22402339, email: studio@cyearn.pi.ac.cy).

  Συμμετέχοντες

  Participations
  Τίτλος Σχολείο Δάσκαλος Μαθητές Βραβείο
  Δημοτικό Σχολείο
  BOOMERANG ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΠΕΔΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Ανδρεάνα Αντωνίου Στ'
  Κατερίνα Γεωργιάδη Στ'
  Αλεξάνδρα Μλαντενόβα Στ'
  Δαμιανός Πέτρου Στ'
  Έλενα Συμεωνίδη Στ'
  Έπαθλο
  Τελικά… δεν είναι μόνο παραμύθια!!! ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΘΙΑΤΗ ΛΙΖΑ ΑΓΑΠΙΟΥ Θεοφάνης Κυριάκου Στ'
  Αντρέας Γρηγορίου Στ'
  Χριστόφορος Μουζούρης Στ'
  Σταύρος Χρίστου Ε'
  Παναγιώτης Αναστασίου Ε'
  Έπαθλο
  Σκέψου πριν μοιραστείς!!! ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΘΙΑΤΗ ΛΙΖΑ ΑΓΑΠΙΟΥ Κυριακή Καρατζιά Στ'
  Κυριακή Φακαλά Στ'
  Ευτυχία Παναγίδη Στ'
  Ελίνα Τσάτσου Ε'
  Αθηνά Λοΐζου Ε'
  Έπαθλο
  Γυμνάσιο
  Σταμάτησέ το … ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ΄ - ΠΛΑΤΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΡΙΣ Χρύσω Βραχίμη Β4
  Νικόλας Κωνσταντίνου Β4
  Ξενοφών Σπυρόπουλος Β4
  Παναγιώτης Χαραλάμπους Β4
  Σωκράτης Παπαδόπουλος Β4
  Έπαθλο
  Λύκειο / Τεχνική Σχολή
  Home Priv@cy ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ΄- ΔΑΣΟΥΠΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ Μαρία Χαριλάου Γ'
  Τάο Νι Νικολάου Γ'
  Χανγκ Λουόνγκ Τι Νουγιέτ Γ'
  Έπαθλο
  Τεχνική Σχολή
  Το έξυπνο πουλί ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΜΑΚΑΡΙΟΣ Γ' ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΦΑΝΗ ΜΑΡΙΑ Μάριος Γρηγορίου ΕΔ3
  Στέφανη Μυριανθόπουλου ΕΔ3
  Ελένη Λοΐζου ΕΔ3
  Ελένη Ιορδάνους ΕΔ3
  Άννα Πέτρου ΕΔ3
  Έπαθλο

  Φωτογραφικό υλικό