Παραγωγή βίντεο από μαθητές και μαθήτριες για τη δημιουργική και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου 2020-2021

Διαγωνισμός Παραγωγής Βίντεο 2020-2021
    Add a header to begin generating the table of contents
    Scroll to Top

    Σκοπός

    Η παραγωγή βίντεο από μαθητές και μαθήτριες για τη δημιουργική και ασφαλή αξιοποίηση του Διαδικτύου στοχεύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών σε σχέση με την Παιδεία για τα Μέσα αλλά και επιπρόσθετων οριζόντιων δεξιοτήτων – όπως δεξιοτήτων αυτόνομης μάθησης, επικοινωνίας και συνεργασίας, πληροφοριακού γραμματισμού, δημιουργικότητας και καινοτομίας. Παράλληλα, μέσα από τη σχετική διαδικασία συντελείται η δόμηση γνώσης και διαμόρφωση στάσεων που αφορούν στην υπεύθυνη, δημιουργική και ασφαλή αξιοποίηση του Διαδικτύου. Ειδικότερα, η διερεύνηση, εκ μέρους των παιδιών, σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια στο Διαδίκτυο, η διαμόρφωση άποψης, η σύνθεση μηνυμάτων και πληροφόρησης άλλων παιδιών ή/και ενηλίκων, μέσα από μια δημιουργική και ευχάριστη διαδικασία, συντελούν στην αποτελεσματική μάθηση για το θέμα της ασφαλούς αξιοποίησης του Διαδικτύου.

    Η παραγωγή βίντεο από μαθητές και μαθήτριες στηρίζεται στην αρχή ότι τα παιδιά, βιώνοντας τη διαδικασία μιας παραγωγής (καθορίζοντας τον σκοπό της, το ακροατήριο, τα μηνύματα, τη διερεύνηση του περιεχομένου, την επιλογή του μέσου, την υλοποίηση της παραγωγής κ.α.), μπορούν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν αποτελεσματικότερα τον σκοπό και τα μηνύματα που προωθούνται μέσα από τις διάφορες μορφές επικοινωνίας. Παράλληλα, ενημερώνονται, εκπαιδεύονται, μαθαίνουν, αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες, βιώνουν και μοιράζονται εμπειρίες, αλληλεπιδρούν και δημιουργούν προσφέροντας σε μια συλλογική προσπάθεια. Επιπρόσθετα, μέσα από τον διαγωνισμό, με τη διαδικασία υποβολής συμμετοχής, την υποστήριξη της εργασίας τους σε κριτική επιτροπή και την προώθηση της δημιουργίας τους σε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, εκπαιδεύονται και αναπτύσσουν δεξιότητες κριτικής, αυτοαξιολόγησης, ετεροαξιολόγησης, υποστήριξης των απόψεων και πράξεών τους, αποδοχής, ανατροφοδότησης και αναγνώρισης της προσπάθειας άλλων.

    Οι εκπαιδευτικοί καθοδηγούν και υποστηρίζουν τους/τις μαθητές/μαθήτριες στη διαδικασία αυτή και για τον σκοπό αυτό έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε σχετικά προγράμματα επιμόρφωσης και υποστήριξης.

    Πλαίσιο Διαγωνισμού

    Η παραγωγή βίντεο από μαθητές και μαθήτριες για τη δημιουργική και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρα για την Ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2021, με κεντρικό σύνθημα «Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» (“Together for a better internet”). Η καμπάνια για τη Διεθνή Ημέρα για την Ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, πραγματοποιείται από το κοινό δίκτυο Insafe – INHOPE, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του Διαδικτύου, το σύνθημα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, «Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο», αποτελεί μία πρόσκληση σε όλους/όλες, ώστε να συμμετάσχουν αποφασιστικά και να διαδραματίσουν τον δικό τους καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός καλύτερου και ασφαλέστερου Διαδικτύου. Ειδικότερα, όλοι ΜΑΖΙ, μέσα από την υπεύθυνη, κριτική, δημιουργική και με σεβασμό αξιοποίησή του, καλούμαστε να κινητοποιηθούμε με κάθε τρόπο και να ενώσουμε τις φωνές μας, σε μια συλλογική προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενθάρρυνσης θετικών συμπεριφορών στη χρήση του Διαδικτύου.

    Με αφορμή το σχετικό σύνθημα, καλούνται τα παιδιά και οι νέοι, μέσω της σχετικής δράσης να λειτουργήσουν ως φορείς μηνυμάτων θετικής και ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου, καταδεικνύοντας αφενός το πώς μπορούν όλοι και όλες να το αξιοποιήσουν κατάλληλα για την προώθηση της μάθησης, της εκπαίδευσης, της διαδικτυακής δημιουργίας και επικοινωνίας, και αφετέρου, μεταφέροντας μηνύματα και πρακτικές για το πώς ο καθένας, η καθεμιά, και όλοι μαζί συλλογικά μπορούμε να ανταποκριθούμε στις αρνητικές εμπειρίες και προκλήσεις, διαμορφώνοντας έτσι ένα καλύτερο και ασφαλέστερο Διαδίκτυο.

    Με κεντρικό σύνθημα το «Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» (“Together for a better internet”), οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες στο Διαγωνισμό, για τη σχολική χρονιά 2020 – 2021, καλούνται με σύνθημα το #Μαζί_Μπορούμε να καταδείξουν πώς μπορούμε:

    • Να καταπολεμήσουμε τη βία και τον εκφοβισμό στο Διαδίκτυο,
    • Να βάλουμε τέλος στη ρητορική μίσους και το ρατσισμό,
    • Να πούμε όχι στην Παραπληροφόρηση και τις Ψευδείς Ειδήσεις,
    • Να προστατεύσουμε τα Προσωπικά μας Δεδομένα και τη Ψηφιακή μας Ταυτότητα.

    Όροι και Προϋποθέσεις Συμμετοχής

    1. Κάθε σχολείο δικαιούται να υποβάλει στον διαγωνισμό μέχρι και τρεις (3) συμμετοχές. Σε περίπτωση που εντός του σχολείου επιδειχθεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους/τις μαθητές/μαθήτριες, τότε μπορεί το ίδιο το σχολείο να διοργανώσει ενδοσχολικό διαγωνισμό και να επιλέξει τις συμμετοχές που θα υποβληθούν στον διαγωνισμό του Π.Ι.
    2. Το περιεχόμενο και τα μηνύματα του βίντεο θα πρέπει να είναι σχετικά με τη θεματική του διαγωνισμού.
    3. Κάθε ομάδα συμμετοχής να αποτελείται από έναν υπεύθυνο εκπαιδευτικό και μέγιστο αριθμό μαθητών/μαθητριών τρεις (3), που θα αποτελούν την ομάδα παραγωγής.
    4. Τονίζεται ότι η παραγωγή πρέπει να γίνει από τους ίδιους τους/τις μαθητές/μαθήτριες και ο ρόλος του/της εκπαιδευτικού να είναι καθοδηγητικός – υποστηρικτικός. Στην όλη προσπάθεια είναι δυνατόν να συνεισφέρουν και άλλοι μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικοί.
    5. Σημειώνεται ότι σε περιπτώσεις που στο βίντεο συμμετέχουν ή συνεισφέρουν και άλλα άτομα εκτός από την ομάδα παραγωγής (π.χ. μαθητές, εκπαιδευτικοί, εξωτερικοί συνεργάτες) θα πρέπει να αναφερθούν ως συντελεστές.
    6. Τα βραβεία που θα απονεμηθούν θα δοθούν: α) στην ομάδα των τριών (3) μαθητών/μαθητριών που συμμετέχουν στην ομάδα παραγωγής και β) στο σχολείο τους. Εναπόκειται στην ομάδα παραγωγής (με τον συντονισμό του υπεύθυνου εκπαιδευτικού) ο οποιοσδήποτε διαφορετικός τρόπος διάθεσής των βραβείων.
    7. Η αίτηση να υποβληθεί από τον/την υπεύθυνο/υπεύθυνη εκπαιδευτικό στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Π.Ι. (https://www.pi-eggrafes.ac.cy), από τον λογαριασμό του σχολείου. Στην αίτηση θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα ψηφιακά αντίγραφα των υπογεγραμμένων εντύπων συγκατάθεσης των γονέων/κηδεμόνων των παιδιών για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Σε περίπτωση που εντός του βίντεο συμμετέχουν ή εμφανίζονται και παιδιά πέραν των τριών παιδιών της ομάδας συμμετοχής, θα πρέπει να υποβληθούν και για αυτά τα σχετικά έντυπα συγκατάθεσης. Το έντυπο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://internetsafety.pi.ac.cy/competitions.
    8. Η διάρκεια του βίντεο δεν πρέπει να ξεπερνά τα τρία (3) λεπτά. Βίντεο που θα ξεπερνούν το όριο των 3’ δεν θα γίνονται αποδεκτά προς αξιολόγηση και η αίτηση θα απορρίπτεται εξαρχής.
    9. Η γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των πρωταγωνιστών ή/και του/της αφηγητή/αφηγήτριας θα πρέπει να είναι η Ελληνική. Σε περίπτωση που για συγκεκριμένα σημεία θα γίνεται σύντομη χρήση άλλης γλώσσας, θα πρέπει να εμφανίζονται οι υπότιτλοι στα ελληνικά.
    10. Στους τίτλους του βίντεο (είτε στην αρχή είτε στο τέλος) οι πληροφορίες πρέπει οπωσδήποτε να παρουσιάζονται με χρονική διάρκεια / ταχύτητα που να είναι εύκολα αναγνώσιμες και να περιλαμβάνουν τα πιο κάτω:
      • Τον τίτλο του Διαγωνισμού: «Δράση Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου για τη δημιουργία βίντεο από μαθητές/μαθήτριες για τη δημιουργική και ασφαλή χρήση του διαδικτύου Σχολική χρονιά 2020-2021»
      • Τα λογότυπα του Π.Ι., του Υ.Π.Π.Α.Ν. και του έργου CΥberSafety, τα οποία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: http://internetsafety.pi.ac.cy/competitions
      • Την ομάδα παραγωγής (τους τρεις μαθητές/μαθήτριες και τον/την υπεύθυνο εκπαιδευτικό)
      • Τους υπόλοιπους συντελεστές που συμμετείχαν ή συνεισέφεραν στην παραγωγή του βίντεο.
      • Το όνομα του σχολείου τους
      • Όλες τις πηγές από τις οποίες έχουν ληφθεί εικόνες, γραφικά, βίντεο, τραγούδι, μουσική, μελωδία από τραγούδια, ηχητικά εφέ κ.ά, που χρησιμοποιούνται στο βίντεο, καθώς και οι άδειες χρήσης για την κάθε πηγή (βλ. και πιο κάτω).
      • Συγκεκριμένη αναφορά στη ιδέα από την οποία ενδεχομένως να προέκυψε το βίντεο με σχετικούς συνδέσμους (όπου ισχύει).
    11.  Ειδικότερα για το θέμα των πηγών και των αντίστοιχων αδειών χρήσης τονίζεται ότι δεν θα γίνονται αποδεκτά βίντεο προς αξιολόγηση, για τα οποία δεν θα έχει προηγηθεί η εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών χρήσης από τους δημιουργούς ή κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων για κάθε στοιχείο που χρησιμοποιείται στο βίντεο και δεν είναι δημιουργία των μαθητών/μαθητριών (εικόνες, γραφικά, βίντεο, τραγούδι, μουσική σύνθεση, τραγούδι, ηχητικά εφέ κ.ά.). Οι άδειες χρήσης θα αναγράφονται τόσο εντός της αίτησης συμμετοχής όσο και στους τίτλους του βίντεο.
      • Επιπρόσθετα και δεδομένου ότι όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν και στο κανάλι του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Π.Ι.Κ. στο YouTube, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι το ίδιο το YouTube δεν αναγράφει/εντοπίζει οποιαδήποτε ειδοποίηση ή αξίωση για περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.
      • Η ομάδα συμμετοχής μπορεί να αναζητήσει και να χρησιμοποιήσει μουσική ή/και ηχητικά εφέ που είναι ελεύθερα προς χρήση (royalty free). Υπάρχουν στο διαδίκτυο αρκετές πλατφόρμες με τέτοιο υλικό, καθώς επίσης και στο ίδιο το YouTube: https://www.youtube.com/audiolibrary/music. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε επίσης: https://www.youtube.com/music_policies
    12. Με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, παραχωρούνται τα δικαιώματα χρήσης των βίντεο που υποβάλλονται στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου για εκπαιδευτική αξιοποίηση, επεξεργασία και προβολή/ανάρτηση στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, σε ιστοσελίδες του Π.Ι.Κ, του Υ.Π.Π. Α.Ν και του έργου CΥberSafety, στο κανάλι του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Π.Ι.Κ. στο YouTube και σε άλλα ψηφιακά και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (τηλεοπτικούς σταθμούς, διαδικτυακές πλατφόρμες ενημέρωσης κ.ά.).

    Υποβολή συμμετοχής

    Τα σχολεία που ενδιαφέρονται, μπορούν να υποβάλουν τη συμμετοχή τους από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021, στις 11:59 μ.μ. το αργότερο, μέσω του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών του Π.Ι., στη διεύθυνση https://www.pi-eggrafes.ac.cy (κάτω από την κατηγορία Διαγωνισμός Βίντεο Ασφαλούς Διαδικτύου). Σημειώνεται ότι για την είσοδο των σχολείων στην πλατφόρμα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο λογαριασμός του σχολείου

    Στην κάθε δήλωση συμμετοχής, πέραν του βίντεο και των στοιχείων της ομάδας παραγωγής και του σχολείου, θα ζητείται η συμπλήρωση συγκεκριμένων πεδίων, συμπεριλαμβανομένων και των πιο κάτω:

    • Σύντομη περιγραφή του βίντεο
    • Επεξήγηση της διασύνδεσης του περιεχομένου και μηνυμάτων του βίντεο με τη θεματική του διαγωνισμού
    • Λέξεις-κλειδιά
    • Αναφορές σε πηγές (ιδέα, έρευνα, κείμενα, φωτογραφίες, μουσική κ.τ.λ.)
    • Ρόλος μαθητών/μαθητριών
    • Ρόλος υπεύθυνου εκπαιδευτικού

    Κριτήρια Αξιολόγησης

    • Περιεχόμενο και μηνύματα του βίντεο: Το περιεχόμενο να συνάδει με τη φετινή θεματική. Τα μηνύματα να είναι ξεκάθαρα και στοχευμένα στο θέμα.
    • Ιδέα και σενάριο: Η πρωτοτυπία της ιδέας και η αφήγησή της. Το σενάριο, δηλαδή, να προβάλλει την ιδέα και να περνά αβίαστα τα μηνύματα με ενδιαφέροντα τρόπο.
    • Σκηνοθεσία: Το ύφος και ο τρόπος που υλοποιείται το σενάριο σε εικόνα. Η γωνία θέασης της ιστορίας και η επιτυχής απόδοση των χαρακτήρων.
    • Ποιότητα βίντεο: Το τελικό αποτέλεσμα το οποίο κρίνεται από την ποιότητα των κινηματογραφήσεων, την ευρηματικότητα του μοντάζ (δηλαδή την διαδοχή των εικόνων), τη σκηνογραφία/ενδυματολογία, και τη σωστή επιλογή της μουσικής και των άλλων ήχων της ταινίας.

    Διαδικασία Αξιολόγησης

    Η αξιολόγηση των συμμετοχών θα γίνει από πενταμελή Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν δύο εκπρόσωποι του Π.Ι. (ένας/μία εκπρόσωπος για θέματα ασφαλούς διαδικτύου και ένας/μία εκπρόσωπος για θέματα παραγωγής βίντεο) και ένας/μία εκπρόσωπος από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης. Κατά την αξιολόγηση, η Επιτροπή θα λάβει υπόψη της κατά πόσο η κάθε πρόταση πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής και θα αξιολογήσει το βίντεο με βάση τα πιο πάνω κριτήρια.

    Η διαδικασία της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση της αξιολόγησης, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα επιλέξει μέχρι και δεκαπέντε (15) καλύτερες συμμετοχές. Οι μαθητές/μαθήτριες, των οποίων τα βίντεο θα επιλεγούν για τη δεύτερη φάση αξιολόγησης, θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (το αργότερο μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2021) και θα κληθούν να παρουσιάσουν το βίντεό τους, καθώς και τη διαδικασία δημιουργίας του, ενώπιον της Επιτροπής Αξιολόγησης, την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021.

    Κατά τη δεύτερη φάση της αξιολόγησης και, μετά τις παρουσιάσεις των μαθητών/μαθητριών, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα επιλέξει μέχρι έξι (6) συμμετοχές προς βράβευση δίνοντας βραβεία ανά κατηγορία: Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια/Τεχνικές Σχολές. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή θα έχει τη διακριτική ευχέρεια σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αξιόλογες συμμετοχές σε μία κατηγορία είτε να μεταφέρει βραβείο/α σε άλλη/ες κατηγορία/ες, όπου δυνατόν να υπάρχουν αξιόλογες συμμετοχές, είτε να μη απονέμει κανένα βραβείο σε συγκεκριμένη κατηγορία. Η Επιτροπή θα μπορεί επίσης να απονέμει επαίνους σε συμμετοχές που θα έχουν προκριθεί στη δεύτερη φάση της αξιολόγησης.

    Τα βίντεο που θα επιλεγούν για τη δεύτερη φάση, θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και θα τυγχάνουν αξιοποίησης για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Επιπρόσθετα, τα βραβευθέντα βίντεο θα προβληθούν και κατά τη διάρκεια της Ημερίδας για τη Διεθνή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στις 9 Φεβρουαρίου 2021.

    Υποστήριξη – Επιμόρφωση

    Οι εκπαιδευτικοί που θα καθοδηγήσουν ομάδα/ομάδες μαθητών/μαθητριών για την παραγωγή βίντεο και υποβολή του στον Διαγωνισμό, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δύο (2) συναντήσεις – εργαστήρια τα οποία θα πραγματοποιήσουν λειτουργοί του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, ως ακολούθως:

    • Πρώτη συνάντηση για ενημέρωση και επεξήγηση των όρων του διαγωνισμού, καθώς και για παρουσίαση της διαδικασίας παραγωγής βίντεο με παραδείγματα καλών πρακτικών.
    • Δεύτερη συνάντηση για επεξεργασία των υπό διαμόρφωση σεναρίων και παροχή εισηγήσεων για πρακτικές λύσεις σε θέματα παραγωγής.

    Σκοπός των συναντήσεων – Εργαστηρίων αυτών είναι οι εκπαιδευτικοί να κατανοήσουν τις απαιτήσεις του διαγωνισμού, αλλά και να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις για τα στάδια παραγωγής μιας ταινίας, που θα τους βοηθήσουν στη διαχείριση των όποιων δεξιοτήτων των μαθητών/μαθητριών τους για την υλοποίηση της ιδέας τους σε βίντεο. Θα παρουσιαστούν με πρακτικά παραδείγματα τα διάφορα στάδια της παραγωγής, όπως η συγγραφή του σεναρίου, η σημασία της σκηνοθετικής άποψης, η αναζήτηση χώρων και συντελεστών, η σκηνογραφία/ενδυματολογία, η οργάνωση των κινηματογραφήσεων, η διαδικασία αξιολόγησης του κινηματογραφημένου υλικού, το μοντάζ, όπως και ο σημαντικός ρόλος της μουσικής επένδυσης και γενικότερα του ήχου στην ολοκλήρωση μιας ταινίας.

    Οι δύο τρίωρες συναντήσεις – Εργαστήρια θα προσφερθούν σε δύο ομάδες εκπαιδευτικών, σε Λευκωσία και Λεμεσό, και θα διεξαχθούν ως ακολούθως:

    • Ομάδα Α΄ (Π.Ι.Κ. Λευκωσίας):
      • 1η Συνάντηση: Τρίτη 20/10/2020, 16:00-19:00 και
      • 2η Συνάντηση: Τρίτη 03/11/2020, 16:00-19:00
    • Ομάδα Β΄ (Παράρτημα Π.Ι.Κ. στη Λεμεσό):
      • 1η Συνάντηση: Πέμπτη 22/10/2020, 16:00-19:00 και
      • 2η Συνάντηση: Πέμπτη 05/11/2020, 16:00-19:00

    Μεταξύ της 1ης και 2ης συνάντησης δίνεται χρόνος, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να αποστείλουν μέσω email στους λειτουργούς του Π.Ι.Κ. (πριν από τη διεξαγωγή της 2ης συνάντησης) το σενάριο που ανέπτυξαν με τους/τις μαθητές/μαθήτριες τους, για τον σκοπό του διαγωνισμού. Τα σενάρια θα μελετηθούν από τους/τις λειτουργούς του Π.Ι.Κ. και θα δοθεί η αντίστοιχη ανατροφοδότηση κατά τη δεύτερη συνάντηση της ομάδας.

    Οι Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις εν λόγω συναντήσεις μέσω του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών του Π.Ι., στη διεύθυνση https://www.pi-eggrafes.ac.cy (κάτω από την κατηγορία Διαγωνισμός Βίντεο Ασφαλούς Διαδικτύου – τίτλος: Συναντήσεις – εργαστήρια για τον διαγωνισμό παραγωγής βίντεο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο), το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020.

    Επιπρόσθετα, τα σχολεία μπορούν να υποβάλουν αίτηση για διεξαγωγή Εργαστηρίων για μαθητές/μαθήτριες στη σχολική τους μονάδα, με θέμα την παραγωγή βίντεο. Σκοπός των Εργαστηρίων είναι να προσφερθεί εκπαίδευση και υποστήριξη στους/στις ενδιαφερόμενους μαθητές/μαθήτριες (και εκπαιδευτικούς) για τη διαδικασία στην οποία θα εμπλακούν για την παραγωγή του σύντομου βίντεο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Αναμένεται ότι θα προσφερθούν δύο (2) εργαστήρια: το ένα με θέμα τη κινηματογράφηση και το δεύτερο με θέμα το μοντάζ. Για τη διευθέτηση υλοποίησης ενός τέτοιου εργαστηρίου, οι Διευθύνσεις των σχολείων καλούνται να επισκεφτούν την πλατφόρμα http://workshops.internetsafety.pi.ac.cy, έτσι ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2020. Σημειώνεται ότι για την είσοδο των σχολείων στην πλατφόρμα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο λογαριασμός του σχολείου.

    Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα http://internetsafety.pi.ac.cy/competitions φιλοξενούνται όλες οι πληροφορίες για τη δράση και στο κανάλι του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας στο YouTube φιλοξενούνται όλες οι συμμετοχές των προηγούμενων χρόνων.

    Σημαντικές ημερομηνίες

    Στον πιο κάτω πίνακα μπορείτε να δείτε συνοπτικά τις ημερομηνίες που αφορούν στις ενέργειες της δράσης.

    Ημερομηνία και ώρα

    Περιγραφή

    Τετάρτη, 14/10/2020, 23:59

    Τελευταία ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής στις 2 συναντήσεις / εργαστήρια για τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς - https://www.pi-eggrafes.ac.cy

    Τρίτη, 20/10/2020, 16:00-19:00,

    Λευκωσία

    Διεξαγωγή της 1ης συνάντησης – Εργαστηρίου για τους/τις υπεύθυνους εκπαιδευτικούς: Ομάδα Α΄ (Π.Ι. Λευκωσίας)

    Πέμπτη, 22/10/2020, 16:00-19:00,

    Λεμεσός

    Διεξαγωγή της 1ης συνάντησης – εργαστηρίου για τους/τις

    υπεύθυνους εκπαιδευτικούς: Ομάδα Β΄ (Παράρτημα του Π.Ι. στη Λεμεσό)

    Παρασκευή, 06/12/2020 23:59

    Τελευταία ημερομηνία για αίτηση διεξαγωγής Εργαστηρίου/ων προς μαθητές/μαθήτριες (και εκπαιδευτικούς) για την παραγωγή βίντεο,

    στο σχολείο τους - http://workshops.internetsafety.pi.ac.cy

    Τρίτη, 03/11/2020, 16:00-19:00,

    Λευκωσία

    Διεξαγωγή της 2ης συνάντησης – Εργαστηρίου για τους/τις υπεύθυνους εκπαιδευτικούς: Ομάδα Α΄ (Π.Ι. Λευκωσίας)

    Πέμπτη, 05/11/2020, 16:00-19:00,

    Λεμεσός

    Διεξαγωγή της 2ης συνάντησης – Εργαστηρίου για τους/τις υπεύθυνους εκπαιδευτικούς: Ομάδα Β΄ (Παράρτημα του Π.Ι. στη Λεμεσό)

    Δευτέρα, 07/12/2020

    Έναρξη της υποβολής των συμμετοχών του διαγωνισμού

    Τρίτη, 12/01/2021

    Τελευταία ημερομηνία υποβολής των συμμετοχών του διαγωνισμού

    Παρασκευή, 22/01/2021

    Καταληκτική ημερομηνία κοινοποίησης των αποτελεσμάτων της Α’ Φάσης αξιολόγησης

    Παρασκευή, 29/01/2021 08:30-13:30

    Β’ Φάση αξιολόγησης & Βράβευση: Παρουσίαση των βίντεο στην Επιτροπή Αξιολόγησης, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Λευκωσία

    Τρίτη, 09/02/2021

    Διεθνής Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

    Επικοινωνία

    Για τυχόν διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τις λειτουργούς του Τ.Ε.Τ. κ. Παναγιώτα Χατζηττοφή (τηλ.: 22402353, email: hadjittofi.p@cyearn.pi.ac.cy), κ. Άννα Τσιάρτα (τηλ.: 22402339, email: studio@cyearn.pi.ac.cy) και κ. Μαριάννα Ιωάννου (τηλ.: 22402338, email: ioannou.ma@cyearn.pi.ac.cy).

    Συμμετέχοντες / Αποτελέσματα

    Participations
    Τίτλος Σχολείο Δάσκαλος Μαθητές Βραβείο
    Δημοτικό Σχολείο
    Και τι θα πάθω αν τα φάω ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Β΄ ΠΑΣΤΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΗΓΙΝΟΥ ΣΤ΄1
    ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΤ΄1
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤ΄1
    Έπαθλο
    Είμαι δίπλα σου...άνοιξε! ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ - ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΚΚΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΜΥΡΟΦΟΡΑ ΝTEΛΙΑ ΙΟΡΤΑΚΕ Δ1
    ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ Δ1
    ΕΥΑ ΑΔΑΜΟΥ Δ1
    Έπαθλο
    Γυμνάσιο
    Κάνε delete ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΟΣ Γ'1
    ΜΙΧΑΛ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ Γ'1
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΡΖΑΚΑΚΟΣ Γ'1
    Έπαθλο
    Πρόσεχε τι αφήνεις πίσω σου ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ΄ - ΠΛΑΤΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΡΙΣ ΕΜΜΕΛΕΙΑ ΧΑΤΖΗΑΡΑΠΗ Β3
    ΑΝΤΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Β3
    ΣΩΤΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Β3
    Έπαθλο
    Γλυκιές Ψευδο-ανησυχίες ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΑΝΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΔΟΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΡΙΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ Β5
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Β5
    Έπαθλο
    Ιδιωτικό Δημοτικό
    Τέλος όλη μέρα ηλεκτρονικά! Έξω η φύση λάμπει από ομορφιά! ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΜΑΤΖΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΡΔΑΛΗ Δ'2
    ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Δ'2
    ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ Δ'2
    Έπαθλο