Ειδήσεις & Ανακοινώσεις

Παρουσιάσεις, διαλέξεις, σεμινάρια και εργαστήρια σε μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς

Παρουσιάσεις, διαλέξεις, σεμινάρια και εργαστήρια σε μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «CyberSafety -Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά»

Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Γλώσσα: Ελληνικά

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος «CyberSafety -Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά» (Εθνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου), κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2017 – Ιουνίου 2018, προσφέρθηκαν διαλέξεις, σεμινάρια και εργαστήρια σε μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, από το σύνολο των συνεργατών του Έργου. Οι φορείς, που προσέφεραν στις σχετικές δράσεις, ήταν:

  • Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου
  • Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου
  • Το Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ)
  • Το Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • Η Παγκύπρια Σχολή Γονέων
  • Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομίας Κύπρου
  • Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (CYTA)
  • Η MTN Κύπρου LTD

Στο πλαίσιο των βιωματικών διαλέξεων, σεμιναρίων και εργαστηρίων, πραγματώθηκαν 433 δράσεις, συνολικά, στις οποίες συμμετείχαν 19.858 μαθητές/μαθήτριες, 1.161 εκπαιδευτικοί και 2.056 γονείς. Στις δράσεις αυτές, οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν σε θέματα, αναφορικά με τις δυνατότητες και τους κινδύνους του Διαδικτύου (π.χ., διαδικτυακός εκφοβισμός, πολύωρη ενασχόληση με τις ψηφιακές τεχνολογίες, παραπλάνηση). Βασικός σκοπός των εργαστηρίων αποτελούσε η προαγωγή της ασφαλούς διαδικτυακής κουλτούρας, ενδυναμώνοντας δημιουργικούς και κριτικά σκεπτόμενους πολίτες. Παράλληλα, οι συνεργάτες/τριες του Έργου είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους/τις συμμετέχοντες/ουσες (μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς), αναφορικά με τη λειτουργία και τις υπηρεσίες της Γραμμής Βοήθειας και Καταγγελιών-Helpline 1480.

Φωτογραφικό Υλικό