Ειδήσεις & Ανακοινώσεις

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017

Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day – SID) διοργανώνεται από την Insafe, τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο. Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών, ιδιαίτερα ανάμεσα στα παιδιά και τους νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Στόχος είναι η ανάληψη της ευθύνης από όλους για τη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου για όλους.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί για 14η συνεχόμενη χρονιά, σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου του 2017 με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Ενωθείτε για ένα καλύτερο διαδίκτυο». Κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Στην Κύπρο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάζεται με διάφορες δράσεις και δραστηριότητες για όλο το μήνα Φεβρουάριο τόσο στα σχολεία, για μαθητές και εκπαιδευτικούς, όσο και για γονείς και το ευρύτερο κοινό. Η κορύφωση των εορτασμών πραγματοποιείται με ημερίδα την διεθνή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η διεθνής Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό έργο CyberSafety.

Ιστοσελίδα Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου: www.saferinternetday.org/web/sid/home