Υλικό

  • Homepage
  • Άρθρα
  • Νέο challenge στο Tik-Tok που οδήγησε ανήλικο στο νοσοκομείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο challenge στο Tik-Tok που οδήγησε ανήλικο στο νοσοκομείο (ΒΙΝΤΕΟ)

tiktok, tik tok, app-5390055.jpg

Μια νέα κακή μόδα στο Τικ – Τοκ, έστειλε στο νοσοκομείο 12χρονο. Στο νέο challenge στο οποίο και συμμετείχε o ανήλικος, φέρεται να κράτησε την αναπνοή του μέχρι που λιποθύμησε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι από την πτώση του και να καταλήξει στο Μακάρειο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού εξετάστηκε πήρε εξιτήριο, ωστόσο οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αβραάμ Ηλία, Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Μακαρείου:
“Είναι επικίνδυνες αυτές οι δοκιμασίες για τους εφήβους και δυστυχώς έχουν πάρει έκταση, έχουν αυξηθεί τα περιστατικά τον τελευταίο χρόνο στα σχολεία της Κύπρου. Είτε στα γυμνάσια, είτε στα λύκεια.” Όπως εξήγησε το κράτημα της αναπνοής εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους: “Οδηγεί σε υποξία του εγκεφάλου και στη συνέχεια πτώση στο έδαφος του μαθητή και λιποθυμία και αυτή η παρατεταμένη ανοξία του εγκεφάλου μπορεί να οδηγήσει ακόμη σε σπασμούς σε επιληψία στο παιδί και μόνιμες νευρολογικές βλάβες.”

Στο εξωτερικό έχουν καταγραφεί περιστατικά παιδιών που πέρασαν το κατώφλι νοσηλευτηρίων με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και επιληπτικά επεισόδια εξαιτίας αυτής της δοκιμασίας. Όπως ανέφερε ο κ. Αβραάμ Ηλία:  “Έχουν περιγραφεί θάνατοι από αυτή τη δοκιμασία. Είναι κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και πρέπει να σταματήσει γιατί θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ίδια την υγεία των εφήβων. Είναι ένα είδος επίδειξης των μαθητών και στη συνέχεια μπορεί να τις ανεβάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ποιος μπορεί να κρατήσει περισσότερο την αναπνοή του, ποιος μπορεί να πετύχει τους καλύτερους χρόνους.”

Ο κ. Ηλία συστήνει την προσοχή τόσο των γονέων όσο και των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες. Αυτές οι δοκιμασίες παίρνουν δυστυχώς ολοένα και περισσότερες διαστάσεις στο νησί.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: https://www.youtube.com/watch?v=DHZ_-nf8e0U&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.alphanews.live%2F&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo

Πηγή: Νέα επικίνδυνη μόδα στο Tik-Tok, έστειλε 12χρονο στο Μακάρειο (ΒΙΝΤΕΟ) | AlphaNews.Live