Προστασία ΗΥ


Προτάσεις Προστασίας του ΗΥ σας 

Η συσκευή του ΗΥ αποτελεί το κυριότερο μέρος της εισόδου στο διαδικτυακό χώρο. Αποτελεί δηλαδή μια τοπική πύλη που συνδέει τους χρήστες (παιδιά) με το διαδίκτυο, αποτελώντας επίσης ένα κοινό στόχο κακόβουλων επιθέσεων. Η θωράκιση του τοπικού ΗΥ αποτελεί μια απαραίτητη ενέργεια από την οποία θα πρέπει να εκκινούν οι δράσεις για την ασφαλή πλοήγηση. Η προστασία του ΗΥ περνά από διάφορα επίπεδα με τα κυριότερα να είναι η προστασία από ιούς, ενοχλητικής διαφήμισης (spam mails, pop-ups, pop-downs), κατασκοπίας (καταγραφής της διαδικτυακής συμπεριφοράς του χρήστη), εμπλοκή της διαδικτυακής πρόσβασης (η πλοήγηση αναδρομολογείται αυτόματα σε συγκεκριμένες σελίδες). Για περιβάλλοντα Microsoft windows που είναι και οι κυριότεροι αποδέκτες ιών, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διαθέσιμων λογισμικών προστασίας από δωρεάν μέχρι αρκετά υψηλού κόστους. Πιο κάτω παραθέτουμε ένα συνοπτικό κατάλογο:

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ANTIVIRUS ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΡΗΣΗ 
Microsoft Security Essentials Microsoft
Avira Anti-Vir Personal avira
AVG Anti-Virus Free Edition avg anti-virus
avast! Home Antivirus avast home antivirus
BitDefender Free Anti Virus Edition: bitdefender anti-virus
ClamWin Anti-Virus ClamWin Anti-virus
Comodo Anti-Virus Comodo Anti-virus
DriveSentry Anti-Virus and Anti-Spyware  
PCTools Antivirus PC Tools Antivirus
Blink Personal Blink Personal
Rising Antivirus Rising AntivirusΓια περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα:
http://www.techmixer.com/best-free-antivirus-software-download-list/ 


ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΩΝ ANTIVIRUS / ANTI-SPYWARE
Antivirus Anti-Spyware
Kaspersky Anti-Virus Ad-Aware AE (Anniversary Edition)
ESET NOD32 Antivirus Spybot S & D (Search and Destroy)
Norton AntiVirus 2010 Microsoft Windows Defender
AntiVir (Avira) Preminum Webroot Spy Sweeper
avast! 4 Professional Edition Counter Spy
AVG Anti-Virus Professional Edition  
BitDefender  
Dr. Web  
F-Secure Anti-Virus  
McAfee VirusScan  
Norman Anti-Virus  
Panda Anti-Virus  
Rising Anti-Virus  
VIPRE Anti-Virus + Anti-Spyware  
Trend Micro Anti-Virus  


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα:
http://www.firewallguide.com/anti-virus.htm 

Φιλτράρισμα περιεχομένου πλοήγησης 

Το διαδίκτυο και τα περιβάλλοντα εισόδου σε αυτό (φυλλομετρητές) εκ προεπιλογής παρέχουν απρόσκοπτη είσοδο στο περιεχόμενο του ιστού. Αυτό αποτελεί και τη φιλοσοφία του διαδικτύου, καθώς και το κυριότερο χαρακτηριστικό της διάδοσής του. Οι ιδιαιτερότητες όμως, των μαθητών χρηστών και της ενσωμάτωσης στην εκπαίδευση, η απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλο το διαδικτυακό περιεχόμενο, αυτονόητα μπορεί να καταστεί επιζήμια. Είναι προφανές ότι η δυνατότητα εισόδου σε ακατάλληλο ή επικίνδυνο ή παραπλανητικό περιεχόμενο πρέπει να περιορίζεται. Αυτό μπορεί να γίνει με εφαρμογές φιλτραρίσματος της διαδικτυακής πλοήγησης 

Στην αγορά υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός διαφόρων λογισμικών φιλτραρίσματος, τόσο δωρεάν όσο και εμπορικών. Πρόσφατα η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (www.cytanet.com) δημιούργησε τη δική της έκδοση φιλτραρίσματος “Safe Internet”. Η έκδοση αυτή δόθηκε σε όλα τα σχολεία της Κύπρου και μια νέα αναβαθμισμένη και πιο σταθερή έκδοση αναμένεται σύντομα. Πλέον το λογισμικό είναι διαθέσιμο και για προσωπική χρήση. Η χρήση λογισμικών φιλτραρίσματος την πλοήγησης συνιστάται για κάθε υπολογιστή τον οποίο χρησιμοποιούν παιδιά.

Safe Internet απο Cytanet 

Για να εξασμαλίσετε το λογισμικό φιλτραρίσματος Safe Interent μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης (8000 8080) ή να επισκεφθείτε ένα από τα Cytashop και να ζητήσετε την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Safe Internet. Θα σας δοθούν οι κωδικοί πρόσβασης σας στην υπηρεσία (username και password). Με την ενεργοποίηση θα σας σταλεί σε ηλεκτρονικό μήνυμα το λογισμικό της υπηρεσίας και οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης της. Οι κωδικοί θα σας χρειαστούν κατά την εγκατάσταση του λογισμικού και για διαχείρηση της υπηρεσίας. Σημειώνεται ότι για τις εκδόσεις Schools και Business Use πρέπει να επισκεφτείτε ένα από τα Cytashop για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία. 

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ: Safe Internet Άλλα διαθέσιμα λογισμικά φιλτραρίσματος δίνονται πιο κάτω: 
Τίτλος Άδεια Χρήσης
Family Safety Δωρεάν
K9 Web Filtering protection Δωρεάν
CYBERsitter Εμπορική
B-Gone Δωρεάν
NetNunny Εμπορική

 

Έλεγχος δραστηριότητας παιδιών 

Μια άλλη ιδέα για την προστασία τον παιδιών στη φιλοσοφία του parental control είναι η καταγραφή της δραστηριότητας και έλεγχος από άλλο υπολογιστή πχ. γονιού. Με τη χρήση της κατάλληλης εφαρμογής καθορίζεται ο υπολογιστής στον οποίο θα γίνεται ο έλεγχος και ορίζονται οι πληροφορίες οι οποίες θα ελέγχονται/καταγράφονται. Η χρησιμοποίηση τέτοιων πρακτικών ελέγχου μπορεί φυσικά να τίθεται υπό αμφισβήτηση αφού αναιρεί την ιδιωτικότητα των παιδιών και την εμπιστοσύνη προς αυτά, δεν παύουν όμως να είναι διαθέσιμες, γι’ αυτό και εξετάζονται. Τέτοιες εφαρμογές ελέγχου είναι:

Κατάλογος Εφαρμογών Ελέγχου απομακρυσμένου ΗΥ: 
Τίτλος Άδεια Χρήσης
Family Safety Δωρεάν
ParentalSoftware.org Εμπορική
WebWatcher Εμπορική
SniperSpy Εμπορική
PC Tattletale Internet Monitor Εμπορική

 

Ρυθμίσεις γονικού ελέγχου